3 lehetőség, amivel profitálhatsz a jelenlegi helyzetből.

Várható olvasási idő ~ 15 perc

Ha elfogadtad, hogy a jelenlegi helyzeten nem tudsz változtatni. Itt az ideje, hogy azon gondolkozz, mihez kezdj, hogy hónapokkal később akár TE lehess az, akire az ismerőseid ujjal mutogatnak, hogy Neked mekkora szerencséd volt, mert milyen jól jöttél ki ebből a -most kezdődő- gazdasági válságból!

elégedetlen voltál eddigi az életeddel?

Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy változtass ezen!

„MARADJ OTTHON!” A csapból is ez folyik. Sőt, Győrfi Pál lett sokak múzsája is a mémiparban. Az emberek otthonmaradásában a tv csatornák is igyekeznek partnerek lenni. Elég csak arra gondolni, hogy Kevin (és a reszkető betörők) produkciójával ismét megajándékozott az egyik csatorna. Tisztára mintha Karácsony lenne. De térjünk a lényegre, mert nem ilyen haszontalanságok miatt ragadtam billentyűzetet.

Aki teheti, maradjon otthon!

Győrfi Pál

légyszi! Ezt a hirtelen jött rengeteg "szabadidőt" használd fel okosan.

Igen, TE! Aki otthon vagy, és épp most vesztetted el a munkahelyedet, vagy épp „táppénzre”  kellett jönnöd!
Igen, TE! Aki otthon vagy, és napokig képes vagy a különböző „hírportálokon” szörfölve egyre-másra elszörnyedni az éppen felfuttatott híreken!
Igen, TE! Aki otthon vagy, és tudod, hogy néhány hónap múlva lehet elveszíted a munkahelyedet, ha nem áll be jelentős javulás! (Sajnos valószínűleg nem fog, de jó lenne ha tévednék.)

Elszomorít a helyzet? Rendben.
de hogyan tovább?

Arra most nem szeretnék kitérni, kit hogyan érint a válság. Elszomorít, hogy naponta milyen mérhetetlenül sok, a vírussal kapcsolatos posztot osztanak meg a közeli ismerőseim is. Nyugi, nem bosszantani akarlak, de
ÁLLJ MEG EGY PILLANATRA!persze, csak ha van időd! 😉
Mit szólnál, ha azt mondanám ismét: FOGADD EL!Megharagudnál rám? Akkor ne is olvass tovább!

A Mátrixos Neóhoz hasonlóan Neked is van most EGY választásod. Dönts! Melyik pirulát kéred? A pirosat, vagy a kéket? Szabadon választhatsz, még csak meg sem kell indokolnod a döntésedet, DE fogadd el, hogy további életed minősége nagyban fog ettől a döntésedtől függni!

A piros 😉

Foglalj helyet a kényelmes kanapédon, távirányító, vagy gamepad a kézbe, és már kezdődhet is a „fájdalomcsillapítás”. Végre egész napokat tölthetsz úgy el, hogy a nappali-fürdőszoba-konyha háromszögből ki sem kell mozdulnod, és még minta állampolgárnak is gondolhatod magadat. Meg is vagy! Viszlát.
NEM Neked szólnak a további gondolatok. 🙂

A kék

Ülj le az asztalhoz. Gondold végig, lehetőleg tiszta fejjel. Mi fog történni a következő hónapokban veled, és mennyire van ezekre a történésekre ráhatásod? Be kell látnod, hogy ebben a filmben csak egy utas vagy, azon a bizonyos száguldó vonaton. DE arra csak Neked van ráhatásod, hogy amikor megáll a vonat (mert egyszer meg fog állni), TE hogy szállsz le róla!

tégy valamit, hogy megerősödve várhasd a fellendülést

Az én meglátásomban MINIMUM 3 ÉRTÉKESEBB DOLOGGAL EL LEHET TÖLTENI AZ IDŐT, TV NÉZÉS HELYETT,
de mindháromban van egy közös, kemény erőfeszítéseket követel meg tőled!

Számomra ez a 3 legfontosabb terület

1.) szakmai fejlődés

Van olyan hiányosság, amire eddig kifogásként tekintettél, ami miatt eddig nem volt lehetőséged az előléptetésre, vagy egy magasabb bér elérésére? Ennél jobb lehetőséged lehet soha többet nem lesz. Tartsd észben, az előttünk álló gazdasági válságban lehet ez a plusz tudás fog megmenteni a munkanélküliségtől, hisz minél nagyobb a szaktudásod, annál inkább nélkülözhetetlen leszel munkahelyeden!

2.) +1 idegennyelv-ismeret

Szinte minden iparágban elmondható, hogy egy nemzetközileg is hasznos (angol, német, francia, orosz, mandarin) idegen nyelv ismerete hatalmas előny tud lenni a versenyszférában.  Egy olyan időszakban, amikor a politikusok is több 100.000-nyi munkahely megszűnésére számítanak, mindenki jogosan érezheti feje felett lebegni Damoklész kardját! Álláskeresésnél pedig nagyon jól jön egy használható nyelvtudás!

3.) Online vállalkozásod sikerének megalapozása

Korábban volt, hogy fantáziáltál egy online vállalkozás beindításán?  Ha még nem lenne számodra is nyilvánvaló, a következő blokkban elmondom, szerintem miért lehet ez egy sokszorosan megtérülő befektetés.

Nem azt mondom, hogy most, a járvány idején érdemes beindítani egy teljesen új vállalkozást.
> Ha nyereségre számítasz rögtön az elején, el kell kicsit gondolkoznod, mert csalódások fognak érni. Egy normális kerékvágásban működő gazdaság esetén is kell számítani jó pár nyereségmentes hónapra az elején.
> Ha van egy ötleted, új márkád, ez az időszak viszont nagyszerű lehetőség lehet megismertetni a nagyobb közönségeddel. A kereslet visszaesése miatt a facebook hirdetések is sokkal olcsóbbak lettek. Vevőd nem lesz sok, de megismerik a márkádat, és ha újra beindul a gazdaság sokkal könnyebb lesz eladnod!

A kereslet visszaesése nem minden területre igaz, sőt! Több online szolgáltatás is felértékelődött! Egy kézenfekvő példa: Az egészségesebb életmódra törekvő emberek, most nem mehetnek edzőterembe, otthon a 4 fal közé szorultak. Szerencsére már arra is van lehetőség, hogy akár élő online órákat tartsanak számukra az edzőik.
Ha már olyan sokan lassan teljesen közösségi média függők lettek, készíts számukra hasznos tartalmat! Lehet csak hónapok múlva fog megtérülni erőfeszítésed, de a „rajongóknak” könnyebb eladni.

Mindössze 4 összetevő kell Online jelenlétedhez

1. hozzávaló

TE

A szakmaiságot, és a lendületet Te hozod. Ha a szolgáltatásod nem a lehető legjobb, először azon kell dolgoznod!

2. hozzávaló

Márka

Mesélsz magadról, mert így esélyt adsz az olvasódnak, hogy megszeressen,
hogy azonosuljon Veled, és hogy emlékezzen Rád!

3. hozzávaló

Tartalom

Kapjon meg minden információt, elérheted hogy saját magát győzze meg, és döntsön a vásárlás mellett.

4. hozzávaló

Design

Mindezt csomagold egy olyan DESIGN-ba, ami már az első pillanatban megragadja a figyelmét!

Eme 4 hozzávaló megfelelő elegyéből egy hosszútávra tervezett, szuper online vállalkozás alapjait állíthatod össze, s már csak idő és a kitartásod kérdése lesz hogy sikeres lehess!

Ha csak az első hozzávalód van meg, én szívesen segítek!
Majd hozom a másik hármat!

Üdv.,

Kiss Ferenc vagyok,

szabadúszó webdesigner

Ha akár egy szalvétára le tudod rajzolni a terveidet, és el tudod mondani a céljaidat, elérem hogy látogatóid szeressenek. Ebben segítségemre van a 10+ évnyi gyakorlat is.
Célom, hogy a leendő ügyfeleidnél 
online megjelenésed minden fontos téren
10-ből 10 pontot kapjon.

A Világ a következő hónapokban teljesen új alapokon fog felépülni

A gazdaság súlypontjai áthelyeződnek. Gyorsabban, mint gondolnád! Miből látom ezt?
> A „modern” gazdaság így működik. El kell fogadni, számítani kell rá! Mindig van fellendülés és hanyatlás. S a hanyatlás időszaka a legjobb lehetőség, hogy berendezkedjenek az új értékrendekre. A kényszer hatalmas erővel képes felülírni az addig dogmákat. (Hogy messzebb ne menjek, minden hatalmon lévő kormány tudta, hogy gondok vannak az egészségüggyel, de eddig „nem volt rá pénz”. Most hetek alatt építenek kórházakat. Vagyis pénz van, csak más „fontosabb” volt eddig. Légyszi, ha politizálnál, ne itt tedd! Kérlek keress mondanivalódnak megfelelő fórumot! Köszi 🙂 )
> Épp néhány napja beszéltek arról, hogy az emberek most annyit költenek az online vásárlásaik során, mint Karácsonyi időszakban. Úgy gondolom, hogy a webshopok évek óta tartó, egyre nagyobb térhódítását ez a „ne menj sehova”, „ne menj boltba” időszak nagyságrendekkel felgyorsítja. MERT AZ EMBEREK FOGYASZTANI AKARNAK!
> Szokták mondani, hogy egy új szokáshoz 30 nap szükséges, hogy az életünk részévé váljon. Mire a gazdaság kilábal a válságból sajnos ennél sokkal több idő fog eltelni. Az emberek ez idő alatt még jobban megbarátkoznak az online világgal, és többen fognak szabadidejükben már inkább a közös programokra vágyni az időrabló bevásárlások helyett.

Ha nem fordítasz kellő figyelmet online megjelenésedre, könnyen kimaradhatsz a jóból

Add meg magadnak az esélyt, hogy a válság után azt az életet élhesd, amire mindig is vágytál!

Ha kéred, én ebben szívesen leszek a segítségedre!